2019. április 22. hétfő - Csilla, Noémi

XII. Városmajorban nagypolgári kuriózum!

Nyomtatás Küldés e-mailben
A Városmajor park
A Rózsadomb és a Kis-Sváb-hegy közötti területen mintegy 14 hektár kiterjedésű közpark terül el, amelyet Városmajor néven ismerünk.
Ma a közpark funkciók mellett itt működik a Városmajori Szabadtéri Színpad is. Itt található ezen kívül a Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola.
A Városmajor nemrég erdő jellegű volt, és most már virágággyal, játszótérrel, pihenőkkel ellátva Buda egyik legszebb parkját képezi.
 
Az utca
A park sorsfordulóival együtt a Városmajor utca környékén is jelentős változások indulnak meg. A XIX. század második felétől megkezdődik az addig a vezető polgári réteg által nyaralókertekként használt terület átlényegülése.
 
Ebben az utcában egy réges-rég letűnt világ nyomába eredhetünk. Klasszicista villák bújnak meg elvadult orgonabokrok között, körülépítve, vagy az útnak hátat fordítva, egyre szűkülő kertjükbe fordulva, rejtőzködve. 
Százötven év építészete, ízlésvilága, szokásai, ünnepei sűrűsödnek egyetlen utcában.
 
A lakás
Egy nagypolgári kuriózum lakás! Nagypolgári miliő, egyedülálló hangulat, belső kert, Buda lüktető szívében!
Ez a tulajdoni lapon 103 nm-es, valóságban a beépített terasszal 125 nm, különleges adottságú és hangulatú, meglepően abszolút CSENDES otthon, a 1920-as években épült, nagyon szépen karban tartott, nívós, villa jellegű kis társasház első emeletén helyezkedik el. A konyhából nyílik ki az üvegfalú és tetejű „csupafény” télikert, ami tavasztól őszig a lakás második nappalijaként vagy étkezőként, kedvelt közösségi helyiségként funkcionál, a kertbe jutás lehetőségével. Az ingatlan felújított, folyamatosan karban tartott, tisztasági festés után költözhető állapotú. A lakás légkondicionálóval és riasztóval ellátott. Tágas nappalija van, 2 háló, hatalmas méretű hall és a nagy télikert.
A lakás bár első emeleti, de a kertbe le lehet sétálni egy csodálatosan szép lépcsőn, a télikerten át.
A ház állapota kifejezetten jó, tavaly megtörtént a teljes tető és homlokzat felújítása. Elegáns lépcsőháza nagyon kulturált, virágokkal, képekkel díszített. Remek, egyedi hangulatú ingatlan Buda szívében. 


 

Ingatlan típus: lakás (tégla)
Ingatlan mérete: 125 nm
Telek mérete: 0 nm
Régió: Budapest, 12. kerület
Cím: Városmajor utca
Szobák száma: 4+1
Emelet: 1

Ár: 108.000.000 Ft
Price: 354.098 EUR
Ingatlan értékesítő
Oláh Emese

+36/30/9484-515
E-mail küldése